Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok
További kérdése lenne? Keressen minket bátran:

Telefonon: +3670 930 7870 (H-P: 9 és 17 óra között)
E-mailben: utak@indulhatunk.hu
Irodánkban: 1056 Budapest, Váci utca 9.
Legkedvezőbb indulás: 2014. október 11.
Időtartam: 8 nap / 7 éj
Alapár, egy személyre: 112 400 Ft
Utazás módja: Busz
Ellátás: Reggeli
Az ár tartalmazza:
  • Utazóbusszal
  • Szállás
  • Ellátás megadott szerint
  • Idegenvezető
  • Útlemondási biztosítás
Az ár nem tartalmazza:
  • Utasbiztosítás
  • Belépők
7 nap / 6 éjszaka
 
Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Szállás

1+2 éjszaka Verona környékén egy szép 4 csillagos szállodában.
3 éjszaka a Maggiore-tónál egy szép fekvésű, kellemes 3 csillagos szállodában.
Nincs éjszakai buszozás.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

Olaszországot északról, a kontinens többi részétől az Alpok láncai választják el. Itt az Alpok déli oldalán a jégkorszaki gleccserek által kivájt mélye­dé­sek­ben pompás fjordszerű tavak alakultak ki. A tóparti ódon hangulatú, sikátoros települések, a buja mediterrán növényzet és a környező, gyakran hó­borította hegyóriások együttese nem egy könnyen felejthető látvány.
A körutazás során Észak-Itália 4 legnagyobb taván kívül (Garda-tó, Maggiore-tó, Comói-tó, Iseói-tó) megnézzük a bűbájos Orta-tavat is, kirándulást teszünk az Alpok második legmagasabb hegy­lánca, a Monte Rosa keleti lábainál található Macugnaga faluba, és természetesen az Alpok mentén fekvő, egykori gazdag kereskedővárosok sem maradhatnak ki a programból. Padova, Vicenza, Bergamo, de különösen Verona valamint Milánó középkori és reneszánsz időkből származó emlékei közel egy szinten vannak Velence, Firenze vagy Róma műkincseivel.

1. nap: Padova

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pálya­udvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok - Nagykanizsa - Tornyiszentmiklós - Maribor - Ljub­lja­na - Mestre útvonalon Padovába, Szt. Antal városába. Ismerkedés a várossal, a híres bazilika meg­te­kin­tése (gyönyörű szobrok, domborművek, freskók stb.). Szállás Verona környékén (1 éj).

2. nap: Milánó, Comói-tó, Como

Utazás Milánóba, Olaszország második legnagyobb városába. Séta a belvárosban, a dóm megtekintése, majd szabad program. Lehetőség lifttel felmenni a dóm tetejére, ahol kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és kőfaragók zseniális munkája.
A délutáni órákban továbbutazás a Comói-tóhoz, ismerkedés magával Como városával (nagyszerű katedrális). Szállás a Maggiore-tónál (3 éj).

3. nap: Maggiore-tó, Borromeo-szigetek (Isola Bella, Isola dei Pescatori), Stresa

Hajókirándulás a Borromeo-szigetekre (Isola Bella - Borromeo kastély különlegesen szép teraszos parkkal, Isola dei Pescatori - ősi halászfalu) és Stresába (híres üdülőhely ódon hangulatú óvárossal, szép palotákkal és gyönyörű parkokkal).

4. nap: Maggiore-tó, Macugnaga, Monte Rosa, Orta-tó

Pihenés a Maggiore-tónál.
Fakultatív program: Macugnaga, Monte Rosa,
Orta-tó
A Maggiore-tó bizonyos pontjairól tiszta időben kiválóan látszik a Monte Rosa, az Alpok második legmagasabb hegylánca (legmagasabb csúcsa, a Dufourspitze 4634 méter magas). Utazás egy vad­re­gényes alpesi völgyben Macugnaga faluba, mely a Monte Rosa tömb keleti lábainál található. Séta a gyönyörű fekvésű faluban és környékén.
A következő programunk az Orta-tó. A romantikus, emberléptékű tavat sokan Észak-Itália legelragadóbb természeti csodájának tartják. Ismerkedés a fél­szi­geten fekvő, középkori hangulatú Orta San Giulio városkával, lehetőség áthajózni a főtérrel szemben fekvő parányi San Giulio-szigetre, ahol egy gyönyörű bazilika található.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft (garantált in­du­lás).

5. nap: Bergamo, Iseói-tó

Búcsú a Maggiore-tótól, utazás Bergamóba, a Bergamói-Alpok lábainál elterülő tartományi székhelyre. A város ősi magja, a 100 méteres hegyre épült, ősi falakkal körülvett Felsőváros nagyszerűen megőrizte középkori jellegét (történelmi műemlékek sokasága). Siklóval megyünk fel az Alsóvárosból, és a közös séta során látjuk a város nagyszerű díszterét, a Piazza Vecchiát, a középkori városházát, a várostornyot (lifttel fel lehet menni a tetejére), a városi könyvtár reneszánsz palotáját, a ragyogó homlokzatú Colleoni-mauzóleumot (az észak-itáliai reneszánsz egyik gyöngyszeme) és két csodálatos templomot, a katedrálist valamint a Santa Maria Maggiore-templomot.

Délután az Iseói-tóval ismerkedünk, mely szépsé­gében semmivel sem marad el Észak-Olaszország más, híresebb tavaitól. Séta Iseóban, a tópart egyik leghangulatosabb kisvárosában, majd lehetőség résztvenni a "3 sziget" hajókiránduláson. Két pici sziget között, a tó közepén emelkedik az Iseói-tó nagy nevezetessége, a hatalmas Monte Isola (Hegy-sziget), melynek legmagasabb pontja több mint 400 méterrel van a tó szintje felett (egészen különleges látvány). Szállás Verona környékén (2 éj)

6. nap: Verona, Garda-tó (Sirmione, panoráma út, Malcesine)

Délelőtt városnézés Veronában, Rómeó és Júlia városában. Veronát sokan Olaszország egyik legvonzóbb városának tartják, nagy élményt jelent a barangolás az Adige folyó kanyarulatában fekvő óvárosban. A közös séta során látjuk majd a város gyönyörű tereit (Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza dei Signori), Júlia házát és erkélyét, a Scaligeri síremlékeket stb. Lehetőség lesz majd 1-2 gyönyörű, műkincsekben gazdag templom és a hatalmas római kori amfiteátrum, az Aréna megtekintésére is.
A délután nagy részét a Garda-tónál töltjük. Először egy különös fekvésű ősi kisvárosba, Sirmionéba látogatunk. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai).
Továbbutazás a Garda-tó keleti partjai mentén húzódó panorámaúton a tó északi részébe, amelyik fjordszerűen, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, lehetőség a tó fölé magasodó vár meglátogatására (felejthetetlen panoráma). A késő délutáni órákban a keleti part panorámaútján térünk vissza a szállodába, így az autóbusz jobb oldalán ülők is élvezhetik a tó és a túlsó parton magasodó hegyek panorámáját.

7. nap: Vicenza

Délelőtt Vicenzával ismerkedünk, az egyik leg­je­len­tősebb itáliai építész, Palladio városával. Palladio nagyszerű reneszánsz palotái, épületei miatt Vicenza az építészetet kedvelőknek egyfajta zarándokhelye. A városnéző séta során természetesen látjuk a nagy mester két leghíresebb művét: a főtéren álló palotát (a bazilikát) és a Teatro Olimpicót.
Késő délelőtt indulás hazafelé, utazás a Mestre - Ljubljana - Maribor - Tornyiszentmiklós - Nagy­ka­nizsa - Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Kezete
Vége
Ár
Megjegyzés
[@view]
Foglalja le most!

Olaszország utak,

Körutazás Olaszországban utazás
:

Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Kérem várjon...
Ha a fenti ajánlat tetszett, ezeket is nézd meg!
Csillagtúra Toszkánában
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Már: 115 900 Ft-tól Ft/fő B csoport
Úticél:
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Kategória:
-
Ellátás:
Félpanzió
Időtartam:
7 nap / 6 éj
leghamarabbi indulás:
2014. május 02.
Utazás módja:
Busz
Róma az örök város
Olaszország, Róma
Már: 115 700 Ft-tól Ft/fő A csoport
Úticél:
Olaszország, Róma
Kategória:
-
Ellátás:
Félpanzió
Időtartam:
6 nap / 5 éj
leghamarabbi indulás:
2014. április 30.
Utazás módja:
Busz
Közép-Itália kincsei I.
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Már: 125 500 Ft-tól Ft/fő
Úticél:
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Kategória:
-
Ellátás:
Félpanzió
Időtartam:
6 nap / 5 éj
leghamarabbi indulás:
2014. május 09.
Utazás módja:
Busz
Dél-Itália haladóknak II.
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Már: 204 700 Ft-tól Ft/fő
Úticél:
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Kategória:
-
Ellátás:
Félpanzió
Időtartam:
11 nap / 10 éj
leghamarabbi indulás:
2014. szeptember 19.
Utazás módja:
Busz
Szicília, Málta
Olaszország, Catania
Már:
Úticél:
Olaszország, Catania
Kategória:
-
Ellátás:
Reggeli
Időtartam:
nap / éj
leghamarabbi indulás:
20.
Utazás módja:
Repülő
Értesüljön
ajánlatainkról!
Akciós
Belföldi ajánlatok
Oxigén Hotel**** & ZEN Spa
Gyermeke garantálan élvezni fogja a kreatív kézműves foglalkozásokat.
Hotel Négy Évszak*** superior
04.20-án 19 órától élőzenével egybekötött vacsora.
Tó Wellness Hotel
Meglepetés programok (sajtkóstoló, pálinka kóstoló, borkóstoló...)
Minaret Hotel Eger***
31 500 Ft / 3 éj
Legfrissebb ajánlatok
Tó Wellness Hotel Hosszú hétvégék 3 éj
59 850 Ft-tól
Hotel Karos Spa Karosi varázs
35 800 Ft-tól
Zichy Park Hotel Pünkösdi Piknik Bikácson
25 800 Ft-tól
Kék Duna Wellness Hotel Örök Ifjú csomag
11 610 Ft-tól
Hotel Piroska****Bük Wellness hétköznapok
23 900 Ft-tól
Kincsem Wellness Hotel Pünkösd a Bakonyalján 2 éj
23 000 Ft-tól
Fried Kastély Szálloda és Étterem Nászút egy mesebeli Kastélyban
49 770 Ft-tól
Hotel Azúr**** Kettőt fizet, hármat kap
43 900 Ft-tól
Sarlóspuszta Club Hotel Romantika csomagajánlat
16 050 Ft-tól